disco

disco

2011. december 20., kedd

GLORIA GAYNOR

Gloria Gaynor (Egyesült Államok, New Jersey, Newark, 1948. szeptember 7.) amerikai énekesnő eredeti neve: Gloria Fowles. (Bizonyos források 1949-es születési évről tudnak.) Az 1960-as évek közepétől énekel. Egy évtizeddel később, a diszkókorszak beköszöntével vált világhírűvé olyan slágerekkel, mint a Never Can Say Goodbye, a Reach Out I’ll Be There, és mindenekelőtt az I Will Survive. Az évtizedek során repertoárja house, R&B, Hi-NRG, urban és dzsessz stílusú felvételekkel is bővült. 2006. június 19-én Budapesten adott koncertet a Művészetek Palotájában.


KARRIERTÖRTÉNET
A kezdetek 
Gloria népes családba született, szüleinek rajta kívül még 6 gyermeke volt. Az egész famíliát muzikalitás jellemezte. Szegénységben éltek, mivel a családról jószerivel csak a varrónő édesanya gondoskodott. A mama egy torokműtét miatt elveszítette szép énekhangját, ezért gyakran kérte meg Gloriát arra, hogy énekeljen neki. A középiskola elvégzése után a lány egy otthonához közeli házban bébiszitterként vállalt munkát. Egyik este fivérével, Arthurral elment a The Wagon Wheel night clubba, ahol éppen a Soul Satisfiers együttes lépett fel. Gloria az asztalánál ülve végigénekelte a műsort az együttessel, és ez nem kerülte el a zenekarvezető figyelmét. A színpadra hívta, ahol a lány olyan nagy tapsot kapott a közönségtől, hogy meghívták, csatlakozzon a Soul Satisfiershez. (A www.discomusic.com szerint az együttest Soul Messengersnek hívták, repertoárjuk pedig a soultól az R&B-n át a Broadway-slágerekig terjedt.) Körülbelül egy évig lépett fel az együttessel. A klubba egyszer ellátogatott a Columbia Records egyik producere, Johnny Nash is, aki megszervezett egy találkozót Gloria számára Clive Davisszel, a cég igazgatójával. Davis szerződést ajánlott Gaynornak. 1965-ben jelent meg az énekesnő első szólókislemeze Shell Be Sorry / Let Me Go Baby címmel. Később szalagra énekelte a Honey Bee című dalt is. Davis azonban nem sokkal ezután távozott a Columbiától, és ezt követően a cégnél már senki nem tanúsított különösebb érdeklődést a felvétel és az énekesnő iránt. Bruce Greenberg az MGM Recordstól azonban szerette a dalt, és tetszett neki Gloria énekhangja, ezért megszervezte, hogy az énekesnő átszerződjön hozzájuk. 1973-ban az MGM Records adta ki a Honey Bee című kislemezt, amely ugyan nem lett átütő siker, ám a korábbinál szélesebb körben tette ismertté Gloria nevét. Még ugyanabban az évben az MGM Records a Polydor Records fennhatósága alá került, de ez már nem befolyásolta Gaynor kibontakozó karrierjét.


A diszkókirálynő
1975 az Egyesült Államokban a diszkózene nagy éve volt. A műfaj akkoriban kezdett igazán népszerűvé válni, ám képviselőiből még nem volt akkora túlkínálat, mint pár évvel később. Gaynor bemutatkozó albuma, a Never Can Say Goodbye egy csapásra a diszkók egyik kedvencévé avatta az énekesnőt, mindenekelőtt az A oldalon található folyamatos egyvelegnek köszönhetően, melyben a Honey Bee és a címadó dal mellett egy régi Motown-sláger, a Reach Out I’ll Be There feldolgozása is hallható. A közel húszperces egyveleg annyira népszerűvé vált a lemezklubokban, hogy mindhárom dalt külön kislemezen is forgalomba hozták, és mindegyik felkerült a slágerlistákra. Gaynor dalai jelentették a diszkózene első, igazán jelentős sikereit, ezért sokan úgy tekintenek az énekesnőre, mint a műfaj első nagy sztárjára. A diszkó műfaj egyik sajátossága azonban, hogy a gyors avulás miatt folyamatos utánpótlásra van szükség. Gaynornak éppen ezért ugyanabban az évben megjelent még egy nagylemeze, az Experience Gloria Gaynor is, ami nem volt ugyan sikertelen, de nem múlta felül a debütáló album népszerűségét. A következő kislemezek, mint például a Casanova Brown vagy a Let’s Make a Deal sikeresek lettek ugyan, de mégsem bizonyultak annyira emlékezetesnek, mint a legelső slágerek. Az I’ve Got You című 1976-os LP után Gaynor szakított addigi munkatársaival, és újabb művészekkel kezdett együtt dolgozni. A váltás bármilyen jó ötletnek tűnt, nem igazán jött be, és sem a Glorious (1977), sem a Park Avenue Sound (1978) album nem keltett különösebben nagy visszhangot. 


A fordulatot a szintén 1978-ban kiadott Love Tracks LP jelentette, amelynek egyik felvétele, az I Will Survive kiugró sikernek bizonyult. A dal a megjelenés óta eltelt évtizedek alatt a könnyűzene egyik legismertebb örökzöldjévé vált, amelyet később olyan előadók dolgoztak fel, mint például a Boytronic, Diana Ross, a Cake vagy a Hermes House Band. (Maga Gaynor az évek során szintén többféle változatban lemezre énekelte ezt a slágerét.) Az I Will Survive szövege okán az emancipált nők himnusza lett, mellesleg a karaoke klubok egyik kedvenc darabja. 1980-ban megkapta a legjobb diszkófelvételnek járó Grammy-díjat is. A kategória legelső és legutolsó díjazottja volt, ugyanis ez a díj korábban még nem létezett, a diszkózene népszerűségének óriási visszaesése miatt pedig a következő évben már meg is szűnt. Az új évezredben már hihetetlenül hangzik, de amikor a Polydor Records kislemezen kiadta a dalt, annyira nem bíztak a sikerében, hogy a B oldalra tették. Az A oldalra a Substitute című felvétel került, mert a cég illetékesei szerint az jobban megfelelt a rádióállomások ízlésének. A Boston Radio lemezlovasa, Jack King teljesen elképedt azon, hogy a Polydor a B oldalra tett egy bombaslágernek ígérkező dalt, és ő maga a Substitute helyett inkább az I Will Survive-ot játszotta a műsoraiban. (A Substitute nem sokkal később a dél-afrikai Clout női együttes első nagy slágere lett.) A hallgatóknak nagyon tetszett a felvétel, és amikor egy újabb kiadásra került sor, a Polydor is észbe kapott, és az A oldalra tette a szerzeményt. 1979-ben az I Have a Right című LP-n érkezett az utánpótlás, a Let Me Know (I Have the Right) című dal, amely a maga idejében szintén sláger lett, de nem bizonyult annyira emlékezetesnek, mint az I Will Survive


Túl a csúcson
1980-ban és 1981-ben Gloria két, igazán jól sikerült diszkólemezt készített, ám a műfajnak addigra már leáldozott az Egyesült Államokban, ezért ezek a kiadványok szerényebb érdeklődést keltettek. A korábbi sikereket követő kudarc válságba sodorta az énekesnőt. Lelki békéjét – kolléganőjéhez, Donna Summerhez hasonlóan – a keresztény vallásban próbálta megtalálni. Bűnösnek érezte magát korábbi életvitele miatt, és kritikusan kezdte szemlélni a múltját. 1983-ban tért vissza a könnyűzene világába a Gloria Gaynor című albummal. Ezen már egyetlen diszkószám sem szerepel, az LP-t az R&B és a popzene uralják. A diszkóra csupán az I Will Survive utal, amely a korábbitól eltérő felfogásban került a korongra. A szöveget átírták, hogy Gaynornak a kereszténységbe vetett hitét hirdesse. Ennek jegyében például az „It took all the strength I had not to fall apart” sort erre változtatták: „Only the Lord could give me strength not to fall apart”. Az albumon helyet kapott egy hazafias dal is, az America. Az LP nem aratott sikert, a rajongók nem örültek a megváltozott Gloriának. A következő évben került az üzletekbe az I Am Gloria Gaynor című album, amelyről az I Am What I Am című dal a régi időket idéző slágernek bizonyult. A szerzemény eredetije az Őrült nők ketrece (La Cage aux folles) című musical számára íródott. (A musicalt a nagy sikerű olasz–francia filmvígjáték ötletéből írták.) Gaynor változata a melegek egyik himnusza lett, és az énekesnő éppúgy a homoszexuálisok egyik ikonjává vált, mint korábban például Grace Jones. A siker ellenére Gloria karrierje az Egyesült Államokban megfeneklett, 1986-os nagylemeze (The Power of Gloria Gaynor), melyen népszerű slágereket énekelt, mind a kritikusok, mind a közönség körében megbukott. Gloria ezek után megpróbált Európában érvényesülni, ahol a diszkó népszerűsége megközelítőleg sem esett vissza olyan látványosan, mint az Egyesült Államokban.


A visszatérés
Az 1990-es évek elején a nosztalgia jegyében ismét divatba jött az 1970-es évek diszkózenéje, ami új lökést adott Gloria Gaynor karrierjének is. Ennek egyik jeleként régi slágereit új filmek aláfestő zenéjeként használták fel. Különösen az I Will Survive lett újra nagyon népszerű, amely olyan sikeres filmekben is felcsendült, mint a Keserű méz (1992) vagy a Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai (1994). Vendégművészként Gloria közkedvelt tévésorozatokban szerepelt, mint például a The Wayans Bros. vagy az Ally McBeal. A Broadwayn ugyancsak sikerrel lépett fel a Smokey Joes Cafe előadásain: a kétrészes darabot Jerry Leiber és Mike Stoller szerzeményeiből állították össze. Bő 15 év szünet után, 2002-ben készített új albumot I Wish You Love címmel. Két dal jelent meg róla kislemezen, a Just Keep Thinking About You és az I Never Knew. Mindkettő listavezető lett a tekintélyes zenei szaklap, a Billboard Club Play listáján. Gaynor az új évezredben gyakran látható különféle tévéshow-kban, amelyekben az I Will Survive még mindig hatalmas sikert arat. 2005. szeptember 19-én Gaynor mind személye, mind pedig zenéje révén bekerült a Dance Music Hall of Fame hírességei közé. Mint előadó, a megtiszteltetés a műfaj olyan sztárjaival együtt érte, mint a Chic együttes, illetve az 1988-ban elhunyt Sylvester. Dalai közül természetesen az I Will Survive-ot iktatták be a klasszikus tánczenei felvételek közé. A következő évben az énekesnő The Answer címmel adott ki újabb nagylemezt, melyről az Oh What a Life című szerzemény vált slágerré. 


Gloria és a kereszténység 
A keresztény hitre történt 1982-es áttérése óta Gloria Gaynor rendszeresen hangot ad abbéli meggyőződésének, hogy fontos feladata van e vallás eszméinek terjesztésében. 1997-ben I Will Survive címmel megjelent az önéletrajzi könyve, amelyben részletesen kifejti a keresztény vallással kapcsolatos nézeteit, és sajnálkozását fejezi ki a diszkókorszakban tanúsított bűnös életvitele miatt. (Gaynor azokban az években állítólag alkohol- és drogfüggő volt.) A kötetben azt állítja, hogy rendszeresen beszélget Istennel. 2007. július 13-án a BBC Radio 4 Womans Hour című műsorában életéről és pályájáról nyilatkozott. Tagadta, hogy feminista lenne. Meleg rajongóival kapcsolatban mindössze annyit mondott, örömmel tölti el, hogy népszerű a köreikben, mivel ez lehetőséget teremt neki arra, hogy homoszexuális rajongóit is Isten felé vezérelje. Figyelmen kívül hagyta a riporter arra vonatkozó kérdését, nem érez-e ellentmondást abban, hogy nagyszámú meleg rajongója van, miközben vallási meggyőződése szerint a homoszexualitás bűn.


Érdekességek 
* Az I Will Survive időszakában Gaynort baleset érte a színpadon, megsérült a háta. Az orvosok azt mondták neki, alighanem örökre le fog bénulni. Az énekesnő nem adta fel, merevítőt viselt, és tolókocsiban vitette be magát a stúdióba, hogy lemezre énekelje híres dalát. Gloria később azt állította, az első perctől kezdve biztos volt abban, hogy az I Will Survive nagy sláger lesz, de arra ő sem számított, hogy ennyire meghatározza majd a pályafutását, és szimbolikus értelmet is kap. 

* Gloria Gaynor férje Linwood Simon menedzser, aki maga is részt vett azokban a „bűnös” élvezetekben, amelyeket felesége később elítélt. A házaspár kapcsolata azonban kiállta a nehézségeket. Gyermekük ugyan nem született, de népes rokonságuknak köszönhetően 49 (!!) unokatestvérük van. (Meglehet, ez a szám e sorok írása óta növekedett.) Az énekesnőről nagyszámú meleg rajongója miatt egy időben az a pletyka járta, hogy leszbikus, ezek a híresztelések azonban valótlanok voltak.

* 1997-ben Diva Megamix készült Gloria Gaynor és Donna Summer legnépszerűbb slágereiből. Gaynor 2000-ben közreműködött a Summer felfedezője, Giorgio Moroder tiszteletére készült A Tribute to Giorgio Moroder című albumon: az általa előadott Last Night című dalhoz önálló videoklipet is forgattak.


DISZKOGRÁFIA
(Rövidítések: US = Egyesült Államok, UK = Egyesült Királyság. A számok a slágerlistán elért legmagasabb helyezést jelentik.)

Kislemezek, maxik
* 1965: She'll Be Sorry / Let Me Go Baby
* 1973: Honey Bee / All It Took Boy Was Losing You (US R&B #55)
* 1974: Honey Bee / Come Tonight
* 1974: Never Can Say Goodbye / We Just Can't Make It (US Pop #9, US R&B #34, US Dance #1, UK #2)
* 1974: Never Can Say Goodbye / Honey Bee
* 1975: Reach Out I'll Be There / Searchin' (US Pop #60, UK #14)
* 1975: Reach Out I'll Be There (stereo) / Reach Out I'll Be There (mono) (promóciós lemez)
* 1975: Reach Out I´ll Be There / Never Can Say Goodbye
* 1975: Real Good People (US Dance #6)
* 1975: Walk on By / Real Good People (US Pop #98, US Dance # 8)
* 1975: Walk on By (mono) / Walk on By (stereo) (promóciós lemez)
* 1975: All I Need Is Your Sweet Lovin' / Real Good People (UK #44)
* 1975: Casanova Brown Part I / Casanova Brown Part II (US Dance #1)
* 1975: Casanova Brown / The Prettiest Face I've Ever Seen
* 1975: Casanova Brown / (If You Want It) Do It Yourself / How High the Moon (promóciós lemez)
* 1975: (If You Want It) Do It Yourself / I'm Still Yours (US Pop #98, US R&B #24)
* 1975: How High the Moon (US Pop #75, US R&B #73, UK #33)
* 1976: I've Got You Under My Skin / Let's Make a Deal
* 1976: Let's Make a Deal / I've Got You Under My Skin /Be Mine (promóciós lemez)
* 1976: Let's Make a Deal / Let's Make Love (US R&B #95)
* 1976: Talk, Talk, Talk / Let's Make Love
* 1977: We Can Start All Over Again / Most of All
* 1977: Most of All / As Time Goes By (promóciós lemez)
* 1978: Reach Out I´ll Be There / Never Can Say Goodbye
* 1978: This Love Affair / For the First Time in My Life
* 1978: This Love Affair / Everytime You Make Love To Me / You're All I Need To Get By / Part Time Love (Is A Full TIme Job) (promóciós lemez)
* 1978: Substitute / I Will Survive
* 1978: I Will Survive / Substitute / Anybody Want to Party? / I Said Yes (US Dance #1)
* 1978: I Will Survive / Please, Be There (US Pop #1, US R&B #4, UK #1)
* 1978: I Will Survive / Anybody Wanna Party?
* 1978: Spotlight / Anybody Wanna Party? 
* 1978: Substitute (US R&B #78) (promóciós kislemez)
* 1979: Love Is Just a Heartbeat Away (Nocturna's Theme) (Long Version) / Love Is Just a Heartbeat Away (Nocturna's Theme) (Short Version)
* 1979: Tonight / Say Something
* 1979: Midnight Rocker / Can't Fight the Feelin'
* 1979: I Will Survive / Yo Vivire (Spanish Version)
* 1979: Let Me Know (I Have a Right) / Tonight (US Pop #42, UK #32)
* 1979: Let Me Know (I Have a Right) / One Number One
* 1979: Let Me Know (I Have a Right) (With Spoken Dialogue) / Let Me Know (I Have a Right) (Without Spoken Dialogue) (promóciós lemez)
* 1979: Dejame Saberlo (Tengo Derecho) (Let Me Know – I Have a Right) / One Number One (Numero Uno)
* 1980: Ain't No Bigger Fool / The Luckiest Girl in the World
* 1980: Ain't No Bigger Fool / Don't Read Me Wrong 
* 1981: Let's Mend Whats Been Broken / I Love You Cause (US R&B #76)
* 1981: I Kinda Like Me / The Story of The Joneses
* 1982: Tease Me / Mack-Side
* 1982: Tease Me (Long Version) / Tease Me (Short Version) (promóciós lemez)
* 1982: Stop in the Name of Love / For You My Love
* 1982: Stop in the Name of Love (Disco Version) / Stop in the Name of Love (LP Version) (promóciós lemez)
* 1982: America / Runaround Love
* 1982: I Will Survive / Never Can Say Goodbye / Honey Bee / Reach Out I'll Be There
* 1983: I Am What I Am / More Than Enough (US R&B #82, UK #13)
* 1983: I Am What I Am / I Am What I Am (Dub Mix)
* 1983: Love Me Real / America
* 1984: Strive / I've Been Watching You (UK #86)
* 1984: Strive (Extended Version) / Strive (Dub Mix)
* 1984: Bullseye / Chain of Whispers
* 1985: My Love Is Music / If I Need You 
* 1985: Love Is Just a Heartbeat Away (Nocturna's Theme) (Long Version) / Love Is Just a Heartbeat Away (Instrumental Version)
* 1986: Don't You Dare Call It Love / Every Breath You Take
* 1987: Be Soft with Me Tonight (Extended Club Mix) / If Only You'd Believe It / Be Soft with Me Tonight (Instrumental) (UK #80)
* 1987: Be Soft with Me Tonight (Extended Club Mix) / If Only You'd Believe It
* 1987: I Will Survive / Substitute
* 1987: I Will Survive / Honey Bee / Never Can Say Goodbye
* 1988: I Will Survive / All I Need Is Your Sweet Love / Let Me Know (I Have a Right)
* 1989: I Will Survive / Never Can Say Goodbye
* 1990: I Will Survive (The Shep Pettibone Disco Attack) / I Will Survive (The Shep Pettibone Club Attack) / I Will Survive (Shep's Accapella & String Mix)
* 1990: I Will Survive (Extended Radio Manhattan Mix) / I Will Survive (Extended Regular Mix) / I Will Survive (Club Eurobeat Mix)
* 1990: I Will Survive (The Vogue Club Attack) / I Will Survive (The Vogue Piano Attack) / I Will Survive (The Slow Classic Remix)
* 1990: I Will Survive / Let Me Know (I Have the Right) (Full Length Version)
* 1990: Megamedley (Club Mix) / Megamedley (Rap Version)
* 1991: Megamedley (Club Mix) / Megamedley (Radio Edit) / Megamedley (Rap Version)
* 1991: Reach Out I'll Be There (remix) / Mama San
* 1991: Reach Out I'll Be There (remix) / Mama San / Reach Out I´ll Be There (Club Version)
* 1991: Reach Out I'll Be There (Radio Edit) / Reach Out I'll Be There (Extended Version) / Mama San / Reach Out I'll Be There (Club Version)
* 1991: I Am What I Am / The Reason for the Season / I Am What I Am (Single Version)
* 1991: Together We Can / Together We Can (Instrumental Version)
* 1991: Can't Take My Eyes Off You (Black Box Mix) / Shine on Silver Moon (Soft Mix)
* 1992: Never Can Say Goodbye / Honey Bee
* 1992: Be Soft with Me Tonight (The Wild Boys Radio Edit) / Be Soft wth Me Tonight (The Wild Boys Remix) / Be Soft with Me Tonight (The Original S.A.W. Edit) / Be Soft with Me Tonight (The Original S.A.W. Mix)
* 1992: Be Soft wth Me Tonight (The Wild Boys Remix) / Be Soft with Me Tonight (The Wild Boys Radio Edit) / Be Soft with Me Tonight (The Original S.A.W. Mix)
* 1992: First Be a Woman (Club Mix) / Never Be Lonely
* 1993: First Be a Woman / Love Affair
* 1993: I Will Survive (Phil Kelsey 7" Remix) / I Will Survive (Original 7") / I Will Survive (Phil Kelsey 12" Mix) / I Will Survive (Phil Kelsey Alternative Club Mix) / I Will Survive (Original 12" Version)
* 1993: I Will Survive (Priscilla's Didgeridoo Mix) / I Will Survive (1993 Phil Kelsey Classic 7 Inch Mix) / I Will Survive (1993 Phil Kelsey Classic 12 Inch Mix) / I Will Survive (Original 7 Inch Version) / I Will Survive (Spanish 12 Inch Version) 
* 1993: I Am What I Am / I Am What I Am (Radio Version) / I've Been Watching You
* 1995: I Will Survive (Retro Active Mix) / I Will Survive (Flutely Dub) / I Will Survive (Jinxx Mix) / I Will Survive (M1 Survival Mix)
* 1995: Love Is Just a Heart Beat (Underground) / Love Is Just a Heart Beat (Karr Krash Club Mix) / Love Is Just a Heart Beat (Radio) / Love Is Just a Heart Beat (Krash Club Dub)
* 1995: Love Is Just a Heartbeat Away (Ultimate Extended) / Love Is Just a Heartbeat Away (Condensed Krash Club Dub) / Love Is Just a Heartbeat Away (Ultimate Radio Edit)
* 1995: Love Is Just a Heartbeat (12-féle verzió)
* 1996: Love Is Just a Heartbeat (Digidance Extended Blast) (NL) / Love Is Just a Heartbeat (Ultimate Instrumental) (NL) / Love Is Just a Heartbeat (Underground) (USA) / Love Is Just a Heartbeat (Original Radio) (USA) / Love Is Just a Heartbeat (Staxx Of Joy I) (UK) / Love Is Just a Heartbeat (Hardsteve Remix) (Italy) / Love Is Just a Heartbeat (Club By Karr Krash)
* 1996: I Am What I Am (Radio Edit) / I Am What I Am (Club Mix) / I Am What I Am (Frank'O Moiraghi Dub) / I Am What I Am (Feelin Mix)
* 1996: Rippin' It Up (Original Radio Mix) / Rippin' It Up (Radio House Mix) / Rippin' It Up (Club House Mix) / Rippin' It Up (Original Club Mix)
* 1997: Oh What a Life (Alex Natale Club Mix) / Oh What a Life (Alex Natale Radio Edit) / Oh What a Life (Alex Natale Dub Mix)
* 1997: What a Life / You Keep Running 
* 1997: Mighty High (featuring The Trammps) (US Dance #12)
* 1997: Never Can Say Goodbye (Club Mix) / Never Can Say Goodbye (Radio Mix) / Never Can Say Goodbye (Dub Version) / Never Can Say Goodbye (Another Mix)
* 1998: Never Can Say Good Bye '98 (Radio Edit) / Never Can Say Good Bye '98 (Club Mix) / Never Can Say Good Bye '98 (Dub 1) / Never Can Say Good Bye '98 (Dub 2) / Never Can Say Good Bye '98 (Another Mix)
* 1998: I Will Survive (Version Officielle 98 Avec Les Champions Du Monde) / It's My Time
* 1998: I Will Survive '98 (12'' Mix) / Tease Me / I Will Survive '98 (Radio Mix)
* 1998: I Will Survive (Sueno Latino) / Ahayi (Disco Queen Mix) / Ahayi (Latin Discoteca) / I Will Survive (Uromatic Sound Mix)
* 1998: I Will Survive (Spanglish Radio Mix) / I Will Survive (Uromatic Sound Mix) / Ahayi (Disco Queen Mix) / I Will Survive Heaven's Gate (Seven Tees House)
* 1998: Set Me Free (Frank 'O Moiraghi Extended Mix) / Set Me Free (Frank 'O Moiraghi Dubby Mix) / Set Me Free (Frank 'O Moiraghi Radio Mix)
* 1998: Reunion (Club Grass Classic) / Reunion (Radio Edit) / Reunion (Dub Version)
* 1998: First Be a Woman (Extended) / First Be a Woman (Radio) / First Be a Woman (Dub) / First Be a Woman (Angels of Love Classic) / First Be a Woman (Angels of Love Beat Mix) / Rhodes Revenge
* 1999: Reach Out, I'll Be There (Club Mix) / Reach Out, I'll Be There (Original Mix) / Reach Out, I'll Be There (Extended Mix) / Reach Out, I'll Be There (Hammond Revenge)
* 1999: Perfect World (Alex Natale Radio Mix) / Perfect World (Comm. Vox Mix) / Perfect World (A Night In Riviera Mix) / Perfect World (Alex Natale Radio Edit Mix)
* 1999: First Be a Woman (Radio Version) / First Be a Woman (Club Version) / First Be a Woman (Angels Of Love Beat Mix) / First Be a Woman (Radio Disco Version)
* 2000: Can't Take My Eyes Off You (Radio Edit) / Can't Take My Eyes Off You (Extended Version) / Can't Take My Eyes Off You (Alex Natale Remix) / Only Eyes
* 2000: Just Keep Thinking About You (US Dance #1, UK #99)
* 2000: Never Can Say Goodbye (Extended Mix) / Never Can Say Goodbye (The "J" Mix) / Never Can Say Goodbye (The "O" Mix) / Never Can Say Goodbye (Dub Mix)
* 2000: Oh What a Life (Radio Edit) / Oh What a Life (Extended Mix)
* 2000: Last Night (T&F Crushed Mendoza Radio Mix) / Last Night (Steve Anderson Radio Mix) / Last Night (Dave Sears Radio Mix) / Last Night (7th District Disco Radio Mix) / Last Night (Eric's Hysteric Future Classix Mix) / Last Night (Steve Anderson Mardi Gras Mix) (Giorgio Moroder Projects presents Gloria Gaynor)
* 2000: Last Night (Kid Alex Remix) / Last Night (DJ Linus Remix) / Last Night (DJ Shahrokh Remix) (Giorgio Moroder Projects presents Gloria Gaynor)
* 2000: Last Night (Almighty Mix) / Last Night (Lost Witness Vocal Mix) / Last Night (Dave Sears Club Mix)
* 2000: Last Night (T&F Crushed Mendoza Club Mix) / Last Night (T&F Radio Mix) / Last Night (Dave Sears Club Mix) / Last Night (Steve Anderson Mardi Mix)
* 2000: Exclusive Medley Remix 2000 (Club Mix) / Exclusive Medley Remix 2000 (Radio Mix)
* 2000: Just Keep Thinking about You (Jonathan Peters' Sound Factory Club Mix) / Just Keep Thinking about You (Jonathan Peters' Sound Factory Dub) / Just Keep Thinking about You (Almighty Mix) / Just Keep Thinking about You (Cruz & Bagz Vocal Mix) / I Will Survive (Karaoke Version)
* 2000: Just Keep Thinking about You (Radio Mix) / Just Keep Thinking about You (D'Ambrosio Mix) / Just Keep Thinking about You (Almighty Mix)
* 2000: Just Keep Thinking about You (Radio Edit) / Just Keep Thinking about You (Almighty Mix) / I Will Survive (Karaoke Version)
* 2001: I Will Survive (Layton & Stone Radio Cut) / I Will Survive (Chico & The Gypsies Mix) / I Will Survive (Mario Lopez Remix) / I Will Survive (Quickstep Remix) / I Will Survive (Classixx Radio Edit) / I Will Survive (Villa & Gant Radio Edit) / I Will Survive (Reconstructed Version)
* 2001: I Will Survive 2001 (Layton & Stone Extended Remix) / I Will Survive 2001 (Mario Lopez Extended Remix) / I Will Survive 2001 (Villa & Gant Club Remix) / I Will Survive 2001 (Quickstep Remix) 
* 2002: I Never Knew (HQ2 Club Mix) / I Never Knew (Cruz & Bagz Vocal Mix) / I Never Knew (Silentsoundz Dub Mix) / I Never Knew (Cruz & Bagz Beatz) / I Never Knew (HQ2 Dub) (US Dance #1, US AC #30)
* 2002: I Never Knew (HQ2 Club Mix) / I Never Knew (Cruz & Bags Vocal Mix) / I Never Knew (Silentsoundz Dub Mix) / I Never Knew (Mike Rizzo Global Club Mix) / LP Medley
* 2002: I Am What I Am (Brickhouse Treatment) / I Am What I Am (Layton & Stone Remix) / I Am What I Am (DJ Eastenders Dub)
* 2003: I Never Knew (HQ2 Mix) / I Never Knew (Silentsoundz Dub Mix) / I Never Knew (Cruz & Bagz Vocal Mix) / I Never Knew (Mike Rizzo Club Mix)
* 2004: Never Can Say Goodbye '05 (Plush & Robin Remix) / Never Can Say Goodbye '05 (Plush & Robin Radio Cut) / Never Can Say Goodbye '05 (Album Version)
* 2006: The Power of a Woman In Love
* 2008: Hacer Por Hacer (duett Miguel Boséval) 


Albumok
* 1975: Never Can Say Goodbye (US Pop #25, US R&B #21)
* 1975: Experience Gloria Gaynor (US Pop #64, US R&B #32)
* 1976: I've Got You (US Pop #107, US R&B #40)
* 1977: Glorious (US Pop #183)
* 1978: Park Avenue Sound
* 1978: Love Tracks (US Pop #4, US R&B #4)
* 1979: I Have a Right (US Pop #58, US R&B #56)
* 1980: Stories (US Pop #178)
* 1981: I Kinda Like Me
* 1983: Gloria Gaynor
* 1984: I Am Gloria Gaynor
* 1986: The Power of Gloria Gaynor
* 2002: I Wish You Love
* 2004: The Answer
* 2005: Live! At John J. Burns Town Park
* 2007: Christmas Presence


Válogatások
* 1977: The Best of Gloria Gaynor
* 1980: The Best of Gloria Gaynor (nem azonos az 1977-es LP-vel!)
* 1982: Greatest Hits
* 1988: Greatest Hits (nem azonos az 1982-es LP-vel!)
* 1980: The Best of Gloria Gaynor
* 1993: The Very Best of Gloria Gaynor
* 1994: Reach Out
* 1996: I Will Survive
* 1996: The Collection
* 1996: Gloria Gaynor
* 1996: Greatest & Latest
* 1997: All the Best
* 1998: I Will Survive: The Anthology
* 1999: The Millenium Dance
* 1999: Classic Gloria Gaynor
* 2000: 20th Century Masters: The Millennium Collection: The Best of Gloria Gaynor
* 2001: The Gloria Gaynor Album
* 2001: The Very Best of Gloria Gaynor
* 2001: Ten Best: The Millennium Versions
* 2001: I Will Survive: The Very Best of Gloria Gaynor
* 2002: I Will Survive
* 2002: Feel So Real
* 2003: Mighty High
* 2005: Never Can Say Goodbye
* 2006: All The Hits Remixed
* 2007: Colour Collection
* 2008: White Collection: The Disco Queen

VIDEÓK




Walk on By  (csak zene!)



How High the Moon (csak zene!)


I Will Survive (másik klip)

I Will Survive  (és még egy klip)





I Am What I Am (csak zene!)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.